Akumulator je elektrohemijski izvor energije koji oslobađa električnu energiju na kontrolisan način. Akumulator to čini kao pretvarač električne u hemijsku energiju i obrnuto. Sve vrste akumulatora sadrže pozitivne i negativne ploče koje su uronjene u elektrolit unutar kutije. Olovno-kiselinski akumulatori spadaju u grupu sekundarnih baterija, što znači da se nakon pražnjenja mogu ponovo napuniti.

Auto Jovanović u svojoj ponudi nudi svojim cenjenim kupcima akumulatore:

  • START
  • MUSTANG
  • MAGNUM
  • FIRECELL
  • BOSCH
  • VARTA
  • FIAMM
  • CIAK

START – akumulatori koji su radjeni po licenci MONBAT-a. Najpristupačnije rešenje za starije automobile sa garancijom od 24 meseci. Izradjuju se u Bugarskoj.

MUSTANG – Automobil je suština lične pokretljivosti, bez obzira da li je to mali automobil, karavan ili luksuzna limuzina, bez obzira da li je vredan imetak ili prosto način za prevoz. Nije važan tip automobila, već nezavisnost koju on pruža. Mustang akumulatori za putničke automobile omogućuju sigurnu pokretačku snagu zahvaljujući savremenom opsegu akumulatora za svaku namenu. Proizvodi se u Rusiji i ima garanciju od 25 meseci. Mustang nudi svakom vozaču savremen, proban i testiran akumulator koji se odikuje vrhunskim performansama i pouzdanošću.

MAGNUM – najprijatnije osveženje na tržištu akumulatora Srbije Širok spektar primene za putnička i komercijalna vozila Vrhunski kvalitet Neverovatan odnos između cene i kvaliteta Proizvodi se u Češkoj 24 meseci garancije.

FIRECELL – Startna snaga koja nikada ne prestaje da impresionira. SaFIRECELLRS2 akumulatorima imate pogodnost da znate da ćete uvek imati dovoljno startne snage ispod vaše haube, čak i u najzahtevnijim uslovima. Garancija je 33 meseca.
Povećana startna snaga
Duži vek trajanja
Bez održavanja
PowerFrame® Grid Technology
Ca-Ca tehnologija
Pogodan za 14,4-voltni izvor struje
Sigurnosni poklopac sa integrisanom zaštitom od povratnog paljenja
Centralna degazacija za dodatnu bezbednost.

BOSCH – proizvodi akumulatore od 1927. godine, kada je prvi put uvedeno elektro-pokretanje motornih vozila. Od tog perioda zahtevi akumulatora su značajno povećani sa uvođenjem električnih podizača, klima uređaja, ABS i vazdušnih jastuka. Sa ogromnim iskustvom kom-panija Bosch pruža niz akumulatora koji ispunjavaju visoke zahteve savremenih vozila. Garancija na ove akumulatore je 24 meseca.

Ako zavisite o sigurnosti vašeg vozila i trajnoj snazi kako bi sve završili u jednom danu, VARTABlue Dynamic akumulatori nude dodatnu snagu koji trebate za vaše vozilo, uključujući one sa konvencionalnom Start-Stop funkcijom. Ako tražite od vašeg vozila da se pokrene, nezavisno od loših vremenskih uslova, treba da počnete od Blue Dynamic linije akumulatora. Garancija je 37 meseci. Ako tražite vrhunski akumulator koji bi pokretao vaša vozila više klase koja imaju visoke zahteve za energijom, ili onaj koji omogućava trajnu snagu za naprednu tehnologiju Start-Stop, VARTASilver Dynamic akumulatori imaju snagu i performanse bez premca koje trebate. Garancija je 41 mesec. DYNAMIC je akumulator koji se proizvodi u Italiji. Sa svojih 25 meseci garancije nudi odlican odnos cena – kvalitet za vozila starije generacije. Najmanji procenat reklamacija ukazuju na pouzdanost ovog akumulatora i sigurnost da vas auto nece ostati bez potrebne energije.

FIAMM – Grupacija je osnovana od strane porodice Dolcetta 1942. godine sa sedištem u Montecchio Maggiore, Vićenca, Italija. Tokom godina, kompanija se razvijala unoseći raznolikost u vrstama proizvoda i osvajanju svetskog tržišta. Svi Fiamm akumulatori su dizajnirani u cilju optimizovanja performansi, pouzdanosti i vremena autonomije. Kao odgovor najzahtevnijim vozačima današnjice, Fiamm nudi proizvod koji precizno odgovora zahtevima udobnosti, pouzdanosti i sigurnosti. Izradjuju se u Italiji, garancija je 36 meseci.

CIAK – Kontinuiranim ulaganjem u istraživanje novih tehnologija CIAK suvereno vlada u ponudi akumulatora za traktore s najkvalitetnijim i najsnažnijim akumulatorom posebno razvijenim za poljoprivredne mašine. Garancija je 25 meseci.