U današnje vreme, popravka automobila se skoro ne može zamisliti bez auto dijagnostike. Zbog velikog broja električnih uređaja na automobilu, senzora, davača, kompjutera, regulatora i ostalih, vrlo je teško ustanoviti gde se problem nalazi. Zbog toga se radi auto dijagnostika celog automobila, kako bi se identifikovao neispravan električni uređaj na automobilu. Takođe, auto dijagnostika služi i u mnoge druge svrhe. Na primer, daje informacije o smeši, direktnom ubrizgavanju goriva na svakom cilindru, reguliše uredjaje i zadaje nove parametre, pali/gasi električne uređaje i još mnogo toga.

Mehaničar koji rukuje auto dijagnostikom mora imati dosta znanja o elektrici, električnim uređajima na vozilu, kodovima grešaka, gde se otprilike koji deo nalazi na vozilu i mnoge druge informacije vezanim za dijagnosticiranje problema električnih uređaja i instalacija.

Redovne kontrole električnih uređaja na vozilu su neophodne zbog sigurnosti u vožnji. Pogotovo što na nekim vozilima postoje elektronski regulatori, kako kočnica, tako i sistema za upravljanje samim vozilom, što nikako ne možemo da stavimo u drugi plan. Sigurnost pre svega!

Novo u našem servisu: Dijagnostika Bosch KTS560 najnovije generacije za sva vozila na tržištu.

Zbog svega navedenog, zakažite proveru vašeg automobila još danas!

Termin možete zakazati na broj telefona 019/429-502